KAREN JONAS – LUCKY REVISITED

Vorig jaar bracht de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Karen Jonas uit Fredericksburg, Virginia een plaat uit die “Butter” heette. Nu komt ze op de proppen met een nieuw album “Lucky Revisited” waarop ze de song “Butter” opnieuw brengt in een lichtjes aangepaste akoestische versie. In 2014 debuteerde ze op plaat met de release van het album “Oklahoma Lottery” waarna ze gedurende drie jaar samen met gitarist Tim Bray doorheen Amerika reisde om die plaat te promoten. Daarna lanceerde ze met het album “Country Songs” een opvolger voor die debuutplaat.

Als u de tel nog niet kwijt bent, dan heeft u al begrepen dat het op 19 juli verschijnende album “Lucky Revisited” haar vierde officiële studioalbum is geworden. Toch is dit geen plaat met allemaal nieuwe songs, want van de elf tracks zijn er negen die al op haar drie eerdere albums terug te vinden waren maar die voor dit album in een akoestische, meer sobere versie werden heropgenomen. Daarenboven werd de tracklijst tot elf aangevuld met coverversies van twee songs van andere artiesten.

Hierdoor kunnen we “Lucky Revisited” eerder als een kennismakingsplaat met de alt.country- en Americana-songs brengende Karen Jonas voor niet-Amerikanen beschouwen. Haar promotieblad voor deze cd zegt dat je van haar werk zal houden als je fan bent van de muziek die mensen als Gillian Welch, Jenny Lewis, Brandi Carlile of Sturgill Simpson en Jason Isbell brengen. Het succes van die artiesten benaderen lijkt ons echter een wat te zware last om dragen voor Karen Jonas.

Eerst willen we even vermelden wat de gecoverde nummers zijn: de eerste is er één van de song “Lovesick Blues” die al in 1922 opdook in een musical en door Hank Williams Sr. voor het eerst tot een hit werd gezongen in 1949. De tweede coversong is het nummer “It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry” dat Bob Dylan zong op zijn album “Highway 61 Revisited” uit 1965.

Uit het lijstje van de eigen Karen Jonas-nummers selecteerden we de volgende favoriete songs: single en countryrocksong “Ophelia”, het jazzy gebrachte “Butter”, “Country Songs”, het emotievolle “Wasting Time” (zie video) met knap gitaarwerk van Tim Bray en de swingende countryrocker “Money” waarin ze ons even aan Dolly Parton doet denken, net als bij de albumafsluitende ballad “Gospel Of The Road”. Wij kenden deze Karen Jonas dus nog niet en zijn daarom blij, in afwachting van een echte nieuwe studioplaat met nieuwe songs, om kennis te maken met haar werk via dit verzamelalbum “Lucky Revisited” dat vol staat met akoestische versies van haar beste composities tot nu toe.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video